Kanapasta pak choi salatiga

Ühtegi adekvaatset pilti mul siia paraku panna ei ole valminud toidust, aga maitses see just nõnda, nagu ingel oleks taevast pajaga alla laskunud, lahkelt kulbiga toitu jaganud ning siis taas ära lennanud. 

Igatahes mul polnud eriti täpselt aimu, mis ma süüa tahan ning poes kühveldasin lihtsalt suvalisi asju korvi. Alles kodus panin pildi kokku. Kirjutan ka, kuidas seda tegin.
Mainin ära, et kuna maitsed on erinevad ning köögis improviseerimine on üks tänuväärt tegevus, siis võib alati asju muuta enda äranägemise järgi.
Plaanisin teha vaid iseendale, kuid tuli üsna palju ehk seda jagub kahele.

Mina tegin seda nõnda...



Vaja läheb:
  • pasta (ise kasutasin tagliatelle tüüpi pastat)
  • oliiviõli
  • kanafilee (u 200-300g)
  • 1-2 suurt küüslauguküünt
  • u 8 kirsstomatit
  • 1 keskmise suurusega Hiina pak choi lehtkapsast (kui kasutada 2, siis see on mõnusalt roheline, salatine hõrgutis.)
  • magushapu kaste (nt Tai või Mehhiko kaste)
  • chilli või kuivatatud chillipulber (vastavalt sellele, kui vürtsikat toitu soovitakse)

Serveerimisel kasutasin:
  • lutserni idud
  • kreekapähklid
  • marineeritud šampinjonid
  • kalamata balsamika (või mõni muu hapu(hapu-magus) kaste)

Pann õliga eelnevalt kuumenema ning kanafilee lõigata üsna suurteks kuubikuteks, hakkida küüslauk (mitte väga peeneks) ning panna kanaga kokku. Kana küüslauguga panna pannile alles siis, kui lihatükikesega proovides hakkab kohe korralikult särisema. Esialgu suurel kuumusel küpsetades ja tihti segades muutuvad kanatükid pealt kiiresti kenaks kuldpruuniks ning nad jäävad mahlasemaks kui algusest peale aeglaselt vaiksemal tulel praadides. Kui kana näeb juba kena välja, võib kuumust vähemaks keerata. Lisada pannile chilli(pulbrit), magushapu kaste maitse järgi (ise panin ligi 8 spl) ning ka pisut vett ja lasta madalal kuumusel nö haududa.
Paralleelselt valmis teha pasta. (Mul läks tagiatellega väga kiiresti, lisasin kohe-kohe keema minevale veele pasta ning u 4 minutiga oli valmis).

Kui kana on juba valmis (haudunud seal vedelikus umbes kümme minutit) siis kahe kahvliga või puulabidaga rebida lihakuubikud väikesteks tükkideks, lisada pooleks lõigatud kirsstomatid. Sealt edasi kana tomatitega enam kaua edasi hauduma ei pea, olenevalt sellest, kui pehmeid tomateid tahad. Maitsestada soola-pipraga.
Kurnatud pastale lisada hakitud pak choi (suurepäraselt sobib lohakalt hakitud salat, mille tükid on suured aga suupäraseid. Lisaks maitseb see salat otsast lõpuni hästi, midagi pole vaja raisku lasta). Pak choid ei soovita kuumale kanasegule lisada, muidu muutub see selliseks närtsinuks ja kaotab oma imelise krõmpsu. Pastale ka lisada lõpuks magus-hapu kanakaste, läbi segada ning serveerida.

Serveerisin nõnda, et enne panin tühjale taldrikule törtsu kalamata balsamika kastet ning ajasin üle taldriku laiali (ei tahtnud seda pastale hiljem peale kallata, kuna kui kaste on all, saab maitsetega paremini mängida). Tõstsin taldrikule pasta, peale panin korraliku tuusti lutserni idusid ning tagasihoidliku peotäie kreekapähkleid.
Kuna terved pähklid oleksid too much, siis lõikelaual saab neid edukalt purustada klaaspurgi põhjaga või noaga lapiti lömastades. 
Lisasin veel natukene marineeritud šampinjone kõrvale. Toit ise on selline pisut vürtsikas, hapukas ja kergelt magus, kuna kasutasin magushaput Tai kastet, kuid Bonduelle marineeritud šampinjonid on sellised särtsakalt hapud ja minu meelest sobisid väga hästi toiduga. 


Eelduste kohaselt sobiks kõrvale suurepäraselt valge või roosa magusapoolsem vein. 
Mina aga vana eestlase kohaselt kallutasin veeklaasi.

Comments

Popular Posts