Sööginurk - Küüslaugune kanapasta

Täna valmistasin õhtusöögiks maitsvat kanapastat ning kuna meile väga meeldis, mõtlesin seda ka jagada. 
Sai siis selline .... 








Tegelikult räägin sellest ka, kuidas seda siis valmistada. Ma täpselt ei oska arvestada, mitu inimest sellest söönuks saab, aga võib vist julgelt öelda, et kolm täiskasvanud saavad ikka kõhu päris täis. Oleneb portsu suurusest :)
Kõigepealt, mida toidu valmistamisel kasutasin:

- makaronid 400 g (kasutasin farfalle pastat e lipsukesi)
- kanafileed 250 g
- oliiviõli 
- küüslauk 3 küünt
- rosmariin
- soola (kasutasin aroomi- ja himaalajasoola)
- või 2 spl
- balsamico äädikas 2 spl
- austrikaste 2 spl
- pruun suhkur 1 tl
- laimi või sidruni mahl
- ca 10 kirsstomatit
- 3 peotäit spinatilehti
- parmesan
- seesamiseemned





Pasta viskasin koos himaalajasoolaga potti keema, samal ajal tegelesin kana ning kastmega. Tükeldasin kanafilee ning panin pannile koos oliiviõliga praadima. Veidi aja pärast lisasin ühe peeneks hakitud küüslaugu küüne, teise jätsin pärastiseks. Ise kasutasin toidu valmistamisel kahte küüslaugu küünt, kuna mul olid need pea sama suured, kui kirsstomatid. :) 

Kana maitsestasin aroomisoola ning värskelt potist murtud rosmariiniga. Lisasin veel vokiroa maitseainet, kuid seda vaid seepärast, et mulle meeldib, kuid toidus on palju maitseid. 
Samal ajal, kui kana pannil küpses, segasin tassi kastme - hästi pisut oliiviõli (ei ole oluline), 2 supilusikat võid, 2 supilusikat balsamico äädikat, 2 supilusikat austrikastet, 1 teelusikas pruuni suhkrut ning umbes poole teelusika jagu laimimahla. Segasin seda veidi, kuid hoolikalt seda segada ei ole vaja. 
Hakkisin väga peeneks ka teise küüslaugu. 

Kui kana sai valmis, lisasin sellele umbes kuue-seitsme suure supilusika jagu makaroni keeduvett ning kallasin peale ka kastme. Kui kana ja kaste olid pannil korralikult läbi segatud, lisasin ülejäänud küüslaugu (mida hiljem küüslaugu lisad st mida vähem kuumutamis küüslauk saab, seda tugevam küüslaugumaitse toidule jääb. Kui küüslauku kasutada toiduvalmistamise alguses, näiteks praadida kaua koos kanaga, siis küüslaugu maitse on toidul üsna vaevumärgatav)

Peale makaronide kurnamist lisasin makaronipotti 3 peotäit värsket spinatit ja umbes 10 neljaks lõigatud kirsstomatit. Kuna spinatil ei ole tugev maitse, siis võib selle asendada näiteks rukkolaga või siis kasutada mõlemat. Kui spinat ja makaronid on potis, võiks seda korralikult segada, sest spinat närbub kuumusega kiiresti ning hea oleks, kui see seguneb ülejäänud toiduga mitte ei kogune "kimpudeks". 
Lõpuks kallasin makaronidele ka kana ja kastme ning lisasin veidi seesamiseemneid. 
Serveerimisel riivisin peale ka veidi parmesani. 

Comments

Popular Posts