Kurjuse kehastus Geete

Meil siin on üldiselt rahulik majarahvas. Arvestavad üksteisega, käivad vanainimestel pirni vahetamas kui tarvis ning ei lärma. Peale ühe vahva emase frukti, kes on vist võtnud südameasjaks jõuludeks vormi saada. Aga hoidku taevas selle eest, et ta teeks seda normaalse inimese kombel. Oh ei, tema hoopis jookseb neljakorruselise KORTERMAJA treppidel üles alla. Kriuksuvate jooksutossudega. Umbkaudu 40 minutit järjest. Kell 12 öösel. Või kell 1. Vahel juhtub kell 2 öösel. Mitmeid kordi nädalas väga järjepidevalt.

Vahel pärast pikka tööpäeva, kui öösel koju jõuan, tõmban end tekkide vahele kringliks ja ootan und. Kuid loomulikult ei ole see võimalik, kui keegi laseb koridoris üles-alla nagu hamster õlitamata jooksuratta peal.
Oleks siis tegemist poolearulise 12 aastasega või seniilse vanainimesega, kuid pealtnäha normaalne inimene. Võibolla ongi varases keskeas seniilne poolearuline. Ei tea.

Kuid kui treppidel jooksuvajadus on nii paganama suur, et ON VAJA rikkuda teiste rahulikku aega ja öörahu, siis jumala eest koligu Tartusse ja ostku teotorn ära, et seal siis õhtuhämarusest hommikuse kukekiremiseni välja üles-alla joosta saaks. 
Ja kui tõesti Tartusse minna ei taha, siis vast kõlbab Oleviste torn ka. Tervet kirikut ära ostma ei pea, torni osa ainult. Ja jookse end ribadeks.

Lõppude lõpuks ei kannatanud välja ning läksin ukse peale ootama, millal saaksin hetkeks ta tähelepanu. Kuulis, kuidas uks käis ning ootas all päris mõne hetke. Arvas vist, et kesiganes see oli, läks too ära. Aga ei, mina vana õel mutt seisin endiselt ukse peal. Kui ta jälle üles jooksis ning kohtusime, üritas ta mitte välja teha, kuid kui nägi, et midagi räägin, võttis klapid peast.
Võimalikult viisakalt ütlesin talle 'vabandust, aga magada tahaks ja see segab'. Kui vaid pilgud tapaksid... põlgust täis üleolev Putini pilk.
Vastuseks ma ei saanud ma ainsamtki sõna ega žesti peale selle grimassi. Lükkas klapid kõrva tagasi ning jookis üles.

Ning lõppkokkuvõtteks olen ikkagi mina see kurjuse kehastus, kes teisel inimesel rahuliku südamega keset ööd koridoris joosta ei lase. Peaks vist häbi olema..?

Comments

Popular Posts