What's new / election edition

Tulen nädalavahetuseks pealinnast koju ning oh imet - kapipealsed, sahtlid, sukad-sokid on täis kingitusi. Esialgu ei saagi aru, mis siin parasjagu sünnib, kas tõesti on jälle jõulud?!
Peaaegu. Käes on valimised!


Samal ajal kui Savisaare dublant teeb meile 35 000€ eest teles silmailuks imelisi uisutrikke, on teised erakonnad korraldanud nõupidamisi enda meenete osas. Mõned ideelennud on olnud õnnestunumad, mõned mitte nii väga.



Alloleval pildil võib näha nelja sama erakonna meenet. 
Mina, kui lihtne maainimene, ei mõista seda peent loogikat. Ma kohe räägin, kuidas mina asja näen.
Kui teha meenetega reklaami, siis ese ja sõnum võiksid olla loogiliselt võttes ühtivad.
(Kaks õnnestunud valikut, kaks ebaõnnestunud. Eks ise otsustage, millised)




KINDLALT EDASI kommid - toimetad parasjagu oma päevatoimetusi ning ühtäkki tunned, et hakkad väsima. Lõunapausini on veel omajagu aega. Pistad paar Reformierakonna kompvekki põske ning energia tuleb mühinal. Kindlalt edasi!
Veel parem lahendus on see diabeeti põdevatele inimestele. Veresuhkur on järsku liiga madal, aga taskus on paar kommi alati varuks. Nosid mõne ning siis rühid kindlalt edasi!

KINDLALT EDASI jääkaabits.
Õues on sügav talv. Lumevallid on nabani, aga tööle on vaja jõuda. Sumad autoni, tõmbad mantlitaskust uhkelt välja oma kollase jääkaabitsa ja ning jää taganeb justkui iseenesest. Kindlalt edasi!

KINDLALT EDASI parkimiskell. Vot selle kohta on mul lausa kaks versiooni.
  • Asjatoimetused ajasid Tallinna vanalinna, kus parkida võib 15 minutit. Toimetamine võtab aga aega 60 minutit. Pargid siis tänavale ja käid iga 15 minuti tagant kella edasi keeramas. Aga vähemalt pargid kindlalt edasi!
  • Jälle on tarvis asjatoimetusi ajada, lähedalasuvad normaalsed parklad on aga äärest ääreni täis. Ei jää siis muud üle, kui parkida teepervele, kus parasjagu parkimine on lubatud pooleks tunniks. Siin on väike aga - parkimine kallakul. Paned viisakalt siis Reformierakonna parkimiskella aknale, jätad vabakäigu sisse, käsipidurit peale ei pane, astud autost välja, üle õla lased puldist uksed lukku ja tagasi vaatamata paned pooljoostes minema. Auto paneb aga kindlalt edasi!

KINDLALT EDASI pudeliavaja / võtmehoidja. 
Mitu võtmekimpu keskmisel inimesel on? Autovõtmed, koduvõtmed, võibolla mõnel ka kontori
võtmed. Mina maainimesena paneks kodu ja autovõtmed ühte kimpu. Siin on kuidagi aga autojuhtidele suunatud meened, võiks ju oletada et selle avaja pistad ka võtmerõnga otsa.
Kuid see kannab endas omamoodi sõnumit. Väga üksikud limonaadid on pakendatud klaaspudelitesse. Eks ikka see ole õlule ja siidrile omane komme, et pakendatakse klaaspudelisse ning suletakse ühekordse metallkorgiga. Sellisega, mida selle avajaga hõlpsasti maha lükata saab.

Kokkuvõtteks võtad siis parkimiskella ära, ajad kaabitsaga tuuleklaasi jääst puhtaks. Energiavarude turgutamiseks lükkad kommi põske, võtad istme alt Waltri, lükkad uhke sinise Reformierakonna avajaga korgi pealt, naudid hetke, ajad autole hääled sisse ja kindlalt edasi!






Uhkelt kõlaks selle nimetus Quattro tikutops, kuna sinna on mahutatud ligi nelja hariliku tikutopsi sisu. See paistab nagu natuke läbimõeldum otsus. Tagaküljel ilutseb Raplamaa kaart koos valdadega ning kiri "Raplamaa saadik parlamendis".
Samas huvitab mind, mida on tahetud sellega öelda? Herr Saare sütitab leegi?
Samas positiivne on see, et tunnuslause pole surutud iga seosetu eseme peale. 



Assaaa! Paras ports Eesti pühadetoite. Pealtnäha täitsa asjalik ilmutis. Kõvade kaantega retseptiraamat. Parteilogod ja tunnuslaused ei torka silmi peast välja. 

Aga siis keerad Sa selle ringi ja midagi ikka nagu juskui reedaks ära, et see pole puhtalt hea tahte kingitus.



(Hetkel saadud asjade alusel) :
Üks Reformi ja IRL'i meenete vahe on minu silmis olnud selline, et IRL'i asjad on isiklikumad. Sa loed seda raamatut, leiad paar retseptigi ehk ning paned selle enda raamaturiiulisse. Tikkudega vahel süütad kodus kaminas tuld. See on isiklik.

Reformi asjad on reklaam reklaamis. Nad jagavad oma meeneid sulle ning neid kasutades sa teed neile avalikult reklaami edasi. Vähemalt selle parkimiskellaga on asi nõnda, kaabits samuti mõnes mõttes. Kommigi vahel jagad sõbraga. See on nutikas, aga jõle tüüti. Pisut piinlik isegi. Seda muidugi juhul, kui pole ise partei liige või marupooldaja.






Aitäh meelde tuletamast, et see naljaka kujuga maalapike ei ole veel ametlikult Venemaa provints.
 Aga samas võiks peale selle teha ka ennetustööd, et seda ka kunagi ei juhtuks.








Tore on küll kingitusi saada. Näiteks jõulude ajal tehakse meie peres loosiga kingitusi ning kes teab, mida ta tahab, annab kingisoovist teada. Eks üllatus ei ole nii suur, kuid rõõmus meel on ikka kui pakki avades vaatab vastu praktiline või soovitud asi.
Valimismeenetega on aga selline jama, et maksumaksja raha eest, mida suurem osa on raske töö arvelt kokku kraapinud, visatakse sulle postkasti, kontorisse ja mujale pahna, millega sul pole eriti midagi peale hakata, mis pole otseselt ka kena ning mida sa tegelikult üldse ei soovinud.

Kui tõesti kohe mitte ei taheta selle maksumaksja raha eest kasvõi sõiduteesid korda teha/korras hoida ega võimaldada normaalset tervishoiusüsteemi, siis leidke viis, kuidas teha reklaami, millele sadade tuhandete eurode mahus raha ei kulu. Näiteks : leidke projekt, millega juba tegeletakse (kas tegeleb linn, riik, vald, firma või eraisik). Mainige seda mõnes oma kõnes või meediale antud intervjuus. Leppige kokku nõnda, et avamisel oleksite ka ikka kohal. Parimal juhul aukülaline, lõikate ehk väheke lintigi.
Muideks selles osas on Edgar peaaegu naelapea pihta tabanud. Ta küll ise suurt midagi kasulikku ära ei tee, aga vähemalt on ta oma pika eluea jooksul saanud lindilõikamises meisterklassi tasemele.








*Ei ole tegemist sihiliku valimisreklaamiga. 

Comments

Popular Posts